3+1 romantikus történet, ami kitűnő karácsonyi ajándék lehet

3+1 romantikus történet, ami kitűnő karácsonyi ajándék lehet

Közeleg a karácsony, mindenki ideges és próbál előkészülni az ünnepekre. Sokan megfelelő ajándékok után rohangálnak, tervezik a családi látogatások időpontját és a karácsonyi menüt. De ha beköszönt az ünnep, a világ lecsendesedik egy kicsit. A sok rohanás után egy csendesebb időszak kezdődik, amikor jólesik megállni és leülni. Mi is tehetné kellemesebbé a pihenést egy jó könyvnél? Ha pedig már a karácsonyról esett szó, íme néhány csodás történet, ami biztosan magával ragadja a romantikus műfaj rajongóit, és mellesleg tökéletes ajándék lehet a fa alá!

Jules Wake – Hóesés Notting Hillben

3+1 romantikus történet, ami kitűnő karácsonyi ajándék lehet
3+1 romantikus történet, ami kitűnő karácsonyi ajándék lehet

A Hóesés Notting Hillben írója, Jules Wake húszévnyi PR-karrier után szakmát váltott, hogy több ideje és energiája legyen az írásra. Napközben egy általános iskolában dolgozik, éjjelente pedig romantikus történeteket ír olyanokat, amilyeneket maga is mindig szívesen olvasott. Így született meg ez a szórakoztató és szívmelengető karácsonyi románc története is. Tökéletes olvasmány mindazoknak, akik szeretik a Hugh Grant-féle romantikus vígjátékokat.

A kedves és bohókás Viola Smith a Londoni Metropolitan Operatársulat zenekarában brácsázik. Főnöke kérésére kénytelen segíteni az egyik Notting Hill-i iskolában a karácsonyi műsor összeállításában. Megismerkedik egy ott tanuló kislány apukájával, Nate Williamssel, aki igazi Grincs és csak a műsorban szereplő lánya kedvéért segít Violanak a szervezésben. Viola és Nate között szikrázik a levegő. Miközben a férfi segít Violának, egyre közelebb kerülnek egymáshoz és amikor Londonban havazni kezd, Viola és Nate azon kapják magukat, hogy csapdába estek.

Debbie Macomber – Kisvárosi karácsony; Postán rendelt menyasszony

3+1 romantikus történet, ami kitűnő karácsonyi ajándék lehet
3+1 romantikus történet, ami kitűnő karácsonyi ajándék lehet

Ebben a kötetben egyszerre két történetet is találhatunk. A Kisvárosi karácsony egy férjes asszonyról Dr. Jane Pattersonról szól, akinek boldognak hitt házassága összeomlani látszik egy fiatal és vonzó nő felbukkanása miatt, aki szemet vetett a férjére, Calre. A hónapokon át tartó érzelmi gyötrődés után a házaspár úgy dönt, hogy külön folytatják életüket. Jane a gyerekekkel visszatér Kaliforniába, ahol gyerekkorát töltötte, Cal pedig a farmon marad. A nő vívódik a megbocsátás és az új élet ígérete között. A könyvből kiderül mennyire erős a házasságuk és visszatalálnak-e egymáshoz, mielőtt eljön a karácsony.

A Postán rendelt menyasszony igen felkeltette az érdeklődésemet. A történet egy faképnél hagyott menyasszonyról szól, kinek összetörték a szívét. Caroline Myerst két nagynénije próbálja segíteni, hogy tovább léphessen. A jó szándékú, ám kissé túlbuzgó idős hölgyeknek köszönhetően Caroline Alaszkában találja magát, ahol egy furcsa szertartás, egy vonzó idegennel váltott csók után, másnap karikagyűrűvel az ujján ébred… Újdonsült férje, Paul Trevor egy nem szokványos módját választotta a párkeresésnek, ám hamar rájön, hogy nemcsak Caroline, de ő is a nagynénik cselszövésének áldozata lett. A férfi megpróbálja meggyőzni újdonsült feleségét, hogy adjon egy esélyt kettőjük közös kalandjának… Ezt a könyvet én is biztosan el fogom olvasni!

A könyv megrendelhető: ITT

Milly Johnson – Karácsonyi gyermekáldás

3+1 romantikus történet, ami kitűnő karácsonyi ajándék lehet
3+1 romantikus történet, ami kitűnő karácsonyi ajándék lehet

Milly Johnson írásait nagyon kedvelem, ezért merem bátran ajánlani bárkinek. A Karácsonyi gyermekáldás a Téli láng című kötet folytatásának tekinthető, hiszen tovább folytatódik Eve Glace és szerelme Jacques kalandja, aki ebben a kötetben már a férje. Eve állapotos, ettől egész Winterworld babaváró lázban ég, különösen, hogy a szülés várható időpontja december 25-ére esik.

A könyvben még két kismama is főszerepet kap. Az egyik Annie Pandoro aki férjével, Joeval sikeresen és boldogon élnek, de az élet sosem ajándékozta meg őket a várva várt gyermekkel. Amikor Annie rájön, hogy a testében történő változások nem a menopauzát, hanem a várandóságot jelzik, öröme határtalan.

A másik kismama, Palma Collins aki béranyaság révén próbál szabadulni az egész életét beárnyékoló nélkülözésből, ám amikor az őt felbérlő pár éppen a teherbe esése után szakít, magára marad a magzattal, akire egyáltalán nem is vágyott. A három nő egy várandós kismamáknak szánt klubban találkozik. Az életük gyökeresen eltérő és mindannyian mást várnak az anyaságtól; vajon segíthetnek egymásnak, megtalálhatják a boldogságot és a lelki békét a karácsony közeledtével?

Fejős Éva – Karácsony New Yorkban

3+1 romantikus történet, ami kitűnő karácsonyi ajándék lehet
3+1 romantikus történet, ami kitűnő karácsonyi ajándék lehet

Fejős Éva közkedvelt történetei után, most megszületett egy karácsonyi mese is, ami limitált kiadásban is beszerezhető. Egy tinédzserkori fellángolás, egy szerelmes éjszaka – ennek köszönheti az életét az immár tizennyolc éves magyar fiú, Martin. A fiú apja nem más, mint Wayne “Sunny” White amerikai rocksztár, aki nagyszabású születésnapi partira hívja egykori szerelmeit. Martin anyja, Lina azóta lelkében lezárta a régi kalandot, ám egy sokkoló felfedezés hatására – és a zene iránt elkötelezett fia érdekében – mégis elfogadja a meghívást.

A zenei vénával megáldott, zűrös és hangos család együtt tölti a karácsonyt New Yorkban, de a találkozás életre szóló tanulságokkal szolgál mindannyiuknak. Ez a könyv a tehetségről és bukásról, felfedezésről és elengedésről, gondtalanságról és felelősségről, de legfőképpen arról szól, hogy szeretni sosem késő.

 

 

Eme négy kiváló történeten kívül még rengeteg könyv vár felfedezésre, legyen akár kortárs vagy klasszikus mű, mindenki biztosan megtalálja a neki való kötetet. Jó szórakozást kívánok hozzá!

Lévay Szabina

facebook 1635064627948 6857958109263660679

Lévay Szabina írói oldal

https://szabinalevay.hu

Kép forrása: Pixabay

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
%d bloggers like this: