David Michie a Dalai láma macskája

A dalai láma macskája

David Michie a Dalai láma macskája. Fura egy cím ez.  Kerestem valami könnyű, szórakoztató olvasmányt és rátaláltam erre a sorozatra, amely hamar a kedvenc olvasmányommá vált-írja Lévay Szabina. Következzék Szabina könyvajánlója A dalai láma macskája című kötetről.

Ez a szívmelengető, humoros és bájos történet egy kismacska szemszögéből mutatja be a dalai láma, és tágabb értelemben a buddhizmus világát. Tanúi lehetünk, ahogy a kicsit hiú, kicsit lusta, de végtelenül jó szándékú macska felfedezi a lámakörnyezetét, barátságokat köt, felfedezéseket tesz. Rendkívül szókimondóan és sok humorral értelmezi a történteket, és így közérthető módon magyarázza el a buddhizmus alapelveit, amit a mindennapokban is átélhetünk.

Könyvsorozat

A dalai láma macskája
A dalai láma macskája

Ugyan ki ne szeretné a macskákat?! A cicák imádnivaló lények, akik spirituális nyugalommal vannak megáldva. Talán pontosan ezért választott főszereplőjének David Michie a három részes könyvsorozatához egy himalájai cicát és nem is akármelyiket: a Dalai Láma macskáját.

David Michie a Dalai láma macskája

sorozat első kötetét azért vettem meg, mert egy cica a főszereplő. Mi másért? Aki ismer vagy olvasta valamelyik novellámat, az tudja, hogy élek halok a macskákért.

Utazáshoz pedig mindig kell egy jó könyv. Bár mostanság a nyaralás szóba sem jöhet, azért tavasszal megengedtünk magunknak egy hosszú hétvégét. Kerestem valami könnyű, szórakoztató olvasmányt és véletlenül találtam a sorozatra. Gondoltam, olvasok egy aranyos történetet, de annál sokkal többet kaptam.

 

 

A könyvet ITT  találjátok.

 

A Dalai láma macskája

A Dalai láma macskája, röviden DLM, egy szívmelengető történet egy éhező, sajnálatra méltó kiscicáról, akire véletlenül rátalál a Dalai Láma útban hazafelé és magához veszi. Egy hófödte, gyönyörű Himalájára néző szentélybe kerül és ő lesz a Dalai Láma szeme fénye. DLM szemén keresztül bepillantást nyerünk Őszentsége életébe, aki apró kémként tudósít az eseményekről és a Dalai Láma hollywoodi vendégeiről, akiket diszkréten sosem nevez a nevükön, mégis tökéletesen tudjuk kikről is van szó, annyit célozgat rájuk.

 

Élethű ábrázolás

David Michie teljesen belebújik a cica bőrébe és élethűen ábrázolja a melegszívű, kicsit önző és kotnyeles, bohókás, mégis bölcs macskát. Mintha csak egy igazi cica kalauzolna minket végig a szentélyen.  Ám de többet is ad ez a könyv annál! A cica segítségével megismerkedhetünk a buddhizmussal. Dalai Láma macskájával együtt tanulhatunk a buddhizmus világáról: a tanulságos történeteket olvasva bepillanthatunk ebbe a rejtélyes közegbe.

A három kötetes sorozat

egyre mélyebben belemerül a spiritualitásba, mint ahogy DLM is megpróbál megtanulni meditálni, elfogadni a kutyákat, megérti léte valóját. Végül DLM zafírkék szemein keresztül megismerjük a buddhizmus négy nemes igazságát. DLM pedig kommentálva figyeli milyen felismerésekre ébrednek rá őszentsége vendégei és az olvasó. A könyv tele van bölcsességgel, humorral és egy kis iróniával, melynek köszönhetően teljesen magával ragad a történet.

 

Összegzés

Számomra hihetetlenül mély utazást nyújtott a könyv, olyannyira, hogy pár hét kellett, mire a következő kötetet el tudtam kezdeni. Aki többet akar, mint egy bohókás történet, annak szívből ajánlom David Michie A dalai láma macskája sorozatát, mert Őszentsége féltett kincse, Minden Idők Legszebb Teremtménye, a Dalai Láma igéző zafírkék szemű macskájának történetét mindenkinek el kell olvasnia!

 

Lévay Szabina

Kép forrása: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
%d bloggers like this: