Bridgerton #7., avagy Csókja megmondja

Bridgerton #7., avagy Csókja megmondja

Már alig vártam, hogy kezembe vegyem Julia Quinn Bridgerton sorozatának hetedik részét, a Csókja megmondja című kötetet. A hatodik kötet után igyekeztem nem nagy elvárásokkal fordulni a történet felé, mert akkor kicsit csalódtam, nem szerettem volna ismét rossz érzéssel letenni a könyvet. Mi lett az eredménye? Imádtam! Egy nap alatt elolvastam a több mint háromszáz oldalas könyvet. Újra magával ragadott a Bridgerton láz! Lévay Szabina könyvajánlója következik a hetedik Bridgerton kötetről.

Persze a Rossz kor sem volt rossz, de úgy éreztem, mintha az író kicsit vesztett volna a lendületből és a történet hiányosságait ez erotikus jelenetekkel pótolta, ám a Csókja megmondja kötettel visszatért a helyes útra. Julia Quinn stílusa továbbra is magával ragadó: remek leírásokkal, a kedvenc karakterekkel és egy izgalmas történettel tért vissza.

Csókja megmondja

Bridgerton #7., avagy Csókja megmondja
Bridgerton #7., avagy Csókja megmondja

Aki még nem tudja a Csókja megmondja Hyacinth Bridgerton története, aki már a harmadik báli szezonját tölti udvarló hiányában. Ez többnyire a kisasszony páratlan és egyedi természetének köszönhető, hiszen Hyacinth nagyon okos, szellemes, bátor hölgy, aki imád évődni és ami a szívén az a száján, még ha fáj is olykor a véleménye. Kicsit hasonlít Eloisera, de annál sokkal akaratosabb, ami nagy teljesítmény, ezen kívül mindig övé az utolsó szó joga egy beszélgetésben. Öntudatos és öntörvényű jellemével eléggé felforgatja  az akkori társadalmi konvenciókat – melynek bizonyítéka, hogy ő kéri fel a főhősünket táncolni – eléggé elűzi a kérőket. Szerintem ebben a dologban Anthony is szerepet játszik, mivel a könyvből kiderül, hogy hozományvadászok is próbálták már behálózni a kisasszonyt, ezért igen vigyáznia kell a húgára. Mint tudjuk, félelmetes tud lenni, ha akar. Ami igazán vicces Hyacinth karakterében, hogy teljesen olyan, mint Lady Danbury, csak éppen fiatalon. A könyvben Lady D igen jelentőségteljes szerepet tölt be, hiszen főhősünk nagyanyja és Hyacinth egyik kedves barátja. Én magam is imádom a karakterét és most már Hyacinth is csatlakozott a kedvenc Bridgerton családtagok közé a szívemben. Imádom a kislányt!

Rosszfiúk és családi csetepaték

A főhősünk Gareth St. Clair, ki megrögzött nőcsábászként igen rossz hírnévre tett szert a kedves társaság körében. Bár be kell valljam, hogy az összes Bridgerton könyv férfi főhőse rossz hírnévnek örvendett a társaságban kezdve a Bridgerton fiúkkal, – kivételt képez Sir Philipp – mégis ők voltak a legjobb partik fiatal hölgyeknek. Visszatérve a főhősünkre, Gareth álló háborút folytat az apja ellen, aki nem fogadja el őt, mivel valójában nem is az apja. Azonban a férfi házasságban született, ezért apja nem tagadhatja meg, valamint nem kürtölheti szét, hogy felszarvazták, mert az szégyen lenne ránézve. A kapcsolatuk nagyon rideg és gyűlölettel teli, melynek következtében Gareth egyetemi éveit már Lady D finanszírozza és őáltala jut jövedelemhez is. Testvére korai halála után a bárói cím és a birtok örököse lesz, aminek az idős Lord St. Clair nem nagyon örül. Gareth sógornőjétől megkapja St. Clair nagyi naplóját, ami olaszul íródott és ekkor kerül Hyacinth a képbe, aki tud olaszul és segít lefordítani a naplót, ami egy elrejtett kincsre és maga Gareth igazi származására is fényt derít, miközben a fiatalok egymásba szeretnek.

Mikor Hyacinth találkozott Garethel a Smythe-Smith zeneesten, azonnal tudtam, hogy csak Gareth képes ezt a lányt féken tartani és zavarba hozni. Imádtam a humoros évődésüket, első perctől kezdve érezni lehetett a vonzalmukat egymás iránt, még ha tagadták is, és Gareth jelleme teljesen magával ragadott, egyszerre aranyos és sármőr. Már az első fejezet után azt mondtam, hogy imádom a fickót! Lady D-ért pedig egyszerűen rajongtam. Az idős nő hozta a formáját és természetesen nem leplezte, mennyire össze akarja őket boronálni, amibe természetesen Violet Bridgerton is beszállt. A fiatal pár pedig szépen lassan egymásba szeretett.

A következő Bridgerton kötet

Nagyon tetszett, hogy végre jobban megismerhettem magát Gregoryt, aki majd a következő kötet főszereplője lesz. Eddig nem volt lehetősége megmutatni magát a könyvekben, csupán a Sir Philippnek szeretettel kötetben jelent meg, de idősebb bátyjai nagyon lekezelték ahhoz, hogy kibontakozhasson. Ebben a részben viszont egy elragadóan idegesítő fiatalemberként jelenik meg, aki rajong a húgáért, akihez nagyon közel áll. A Daphne és Collin párosra emlékeztetnek, ők álltak ennyire közel még egymáshoz, kivéve hogy ők nem mentek egymás idegeire.

Kedvenc jelenetemet ki kell emelnem a könyvből. Gareth szépen akarja megkérni Hyacint kezét, ezért előszőr Anthonyhoz megy és tőle kér engedélyt. Anthony erre úgy reagál, hogy megköszöni Istennek, hogy végre jött egy jóravaló udvarló és hogy végre felszabadul, mert az összes lány testvére elkelt. Ennek örömére koccint a férfival egy méregdrága ital társaságában miközben megfélemlíti Garethet, hogy ha a húga nem lesz boldog, akkor tesz róla, hogy ő se legyen az. Csak kacagtam és kacagtam, ahogyan ezt a jelenetet Julia Quinn a papírra vetette. Egyszerűen zseniális! Ismét fejet kell hajtanom az író előtt, visszaadta a hitem a Bridgerton család sorozathoz.

Egy remek könyv született

A Csókja megmondja egy remek Julia Quinn könyv, mely új erővel viszi tovább a Bridgerton sorozatot. A Rossz kor után nagyon kellet egy ilyen erős folytatás. A történet érdekfeszítő, a karakterek továbbra is remekül hozzák a szerepüket és a humoros párbeszédek szinte magával ragadják az olvasót. Most már alig várom a folytatást az Esküvő lesz című kötetet, utána pedig a Boldogan éltek amíg lezáró könyvet. Már most nagyon izgulok és alig várom, hogy a kezembe vegyem a következő kötetet!

 

Lévay Szabina

 

Kép forrása: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
%d bloggers like this: