Bűnügyek útvesztői, avagy P. Gál Judit könyveit ajánljuk

Bűnügyek útvesztői, avagy P. Gál Judit könyveit ajánljuk

 P. Gál Juditot sokan bűnügyi tudósítóként ismerik, a Zsaru magazin újságírója emellett több nagysikerű könyv szerzője is. Izgalmas interjú kötetei letehetetlen olvasmányok. Bűnügyek útvesztői címmel Berill Shero ajánl most több izgalmas, vallomásokkal teli könyvet.

A szerzőről

Talán úgy van ez, hogy az a jó interjú, melyben a kérdező soha nem ítélkezik és az interjú alanyokra őszintén kíváncsi. Az sem utolsó, hogy  a beszélgetésekben az újságíró nem adja a szájukba a válaszokat, jó érzékkel adagolja a kérdéseket és miután elnyerte az alanyok bizalmát, szinte nincs olyan kérdés, amire ne kapna választ.  A tanítónő végzettségű, empatikus nőnek rengeteg kemény bűnöző nyílt már meg. Interjúkötetei szép számban fogynak. Most a személyes kedvenceimet hoztam nektek tőle. 

Halálosztók és az Ördög ügyvédjei

A Halálosztók és az Ördögök ügyvédei.
Az elsőben gyilkosokkal, a másodikban a bűnözők ügyvédeivel beszélget a szerző. Ugyan a Halálosztók 2 című interjúkötet se új darab, mégis nagyon közel hozza az elmúlt évtized markáns bűnügyeit. Az írónő által feltett kérdések napjainkban is aktuálisak.

A kötetben az elkövetők mellett rendőrök, ügyvédek is megszólalnak. A szigorúan őrzött fegyintézetekbe nincs szabad bejárás, nyomasztó helyszínen készültek az interjúk, melyeket Pintér Márta kitűnő fotói gazdagítanak. Egy teljes fejezetet kap dr. Bárándy György, akinek munkássága és életútja a büntetőjoggal foglalkozó ügyvédek részére kimeríthetetlen és gazdag szakmai anyag.

A könyvben megszólaló gyilkos és gyilkos között markáns különbség van. Laikus olvasó a sajtó hírekből tájékozódik és alkot egy képet a bűnügyről, de nehéz ítélkezni anélkül, hogy az elkövető sorsát, történetét megismernénk. Judit műve hiánypótló, az interjúkban az elkövetők maguk mesélnek, ezáltal árnyaltabb képet adva a gyilkosságokról, az odáig vezető útról. A könyvet olvasva már korántsem fekete és fehér egy-egy történet, a könnyelmű ítélkezést felváltja az elemző gondolkodás.

A bűnügyek elkövetésétől az ítélethozatalig

 Az Ördögök ügyvédei kötetek a tárgyalóteremig és az ítéletig vezető utat tárják fel. Választ keresve és kapva többek között arra, hogyan ítélhetnek valakit életfogytig tartó szabadságvesztésre úgy, hogy az illető ott sem volt az elkövetés helyszínén? Hogyan, milyen taktikával érte el dr. Bárándy György, hogy a háromszor halálra ítélt ügyfelét mégis felmentsék? Mi kell ahhoz, hogy az ügyvéd elvállalja a közvélemény által gondolatban ezerszer halálraítélt elkövető védelmét? Sokakat érdeklő kérdésként jelenik meg az is, melyik ügyvéd, milyen módszerrel dolgozik. Van, akinek szükséges tudnia, hogy a védence tényleg elkövette-e azt, amivel vádolják, míg mások megelégszenek azzal, hogy az adott anyagból a vádlott számára legkedvezőbb ítéletet hozzák ki. Laikusok magyarázatot kapnak arra is, hogy mi a kirendelt védő és a megbízott ügyvéd között a különbség.
Judit minden könyve emberközeli, alaposan körbejárja az adott témát, nem hagy nyitott kérdéseket. Nem bulvár, nem csak a felszínt kapargatja. Feszes stílusban ír, olvastatják magát a művei, mégsem érezzük sehol azt, hogy saját magát tolná előtérbe.
Az írónő utolsó könyve 2018-ban jelent meg, kíváncsian várom miről tudósít legközelebb.

Szerző: Berill Shero

krimi 1

https://www.facebook.com/berillsheroiroi

https://berillshero.hu

https://berillshero.blog.hu

Kapcsolat: info@berillshero.hu 

 

 

 

Kép forrása: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
%d bloggers like this: