Mr. Bridgerton csábítása

Mr. Bridgerton csábítása

A Julia Quinn által írt, Mr. Bridgerton csábítása c. kötet főszereplője, – mely a negyedik könyv a sorban – Colin a legendás Bridgerton család harmadik gyermeke. Lady Whistledown felszólításával élve, „Fel, lányos anyák nemes viadalra, Colin Bridgerton visszatért Londonba!”  Következzék Lévay Szabina legfrissebb ajánlója a negyedik Bridgerton kötetről.

 

Mr. Bridgerton

Mr. Bridgerton csábítása
Mr. Bridgerton csábítása

Colin Bridgerton már a Netflix sorozatában is megjelent remekül hozva a pimasz, csintalan humorú és kalandvágyó fiatalember szerepét, aki az első külföldi útjára készül elhagyva Londont. Természetesen előtte még belefért egy kis flört is, Miss Thompsonnak csapta a szelet, de miután kiderült egy két dolog a hölgyről sürgetőbbé vált a távozás számára. Ismét remek színészt választottak a film producerei, elragadó és jóképű, amilyennek egy Bridgerton férfinak lennie kell.

Mr. Bridgerton jelleme

A sorozat  csak egy kis kalanddal tért el az eredeti történettől, pedig az ifjú Bridgerton nem akar megnősülni, legalábbis a könyvben nem. Lady Whistledown alaposan kielemzi az ifjú Bridgerton helyzetét a házassági piacon. Megrögzött agglegény, akinek nincsen nemesi címe, de bőven van vagyona és szemrevaló fiatal ember, ezzel első rendű préda a lányos anyák számára, valamint legfigyelemre méltóbb és egyben felháborítóbb szokása, hogy egy szempillantás alatt képes elhagyni Londont. Ezzel remekül összegezte a pletykák királynője az ifjú Bridgerton jellemét. Persze ez csak külsőség. Erre szokták mondani, hogy felveszi a nyúlcipőt, ha melegszik a helyzet. Colin a család leghumorosabb, legcsintalanabb tagja, aki imádja a hasát, ám mégis rengeteg bölcsesség szorult bele, hiszen a legtöbb könyvben jelen van és tanácsokkal, célzásokkal segíti a családja tagjait, kikre ez néha irritálóan hat.

Utazások és hazatérések

A semmilyen felelősséget nem vállaló fiatal Bridgerton a könyv szerint vígan utazgat külföldön bejárva Europát – bár a sorozat első évadzáró epizódjában még csak épp, hogy elindul ezekre az utakra – és csak a báli szezonokra vagy még arra sem tér haza, nehogy anyja a házasság indokával az elsőbálozó hölgyek elé vesse. Utazásait gondosan feljegyzi útinaplók formájában, amik megírását nagyon is élvez, de egyszer haza kell térnie, és meglepetten látja, hogy a rút kiskacsa, Penelope Featherington, igen is kívánatos hölggyé érett, kinek kellemes a társasága és ez felkelti a figyelmét.

Lady Whistledown személye

A film alaposan bemutatta Penelope Featherington reménytelen szerelmét Colin Bridgerton iránt és az évadzáró rész utolsó perceiben, Colin vet is egy vágyakozó pillantást a házuk felé, mintegy sugallva a nézőknek, hogy itt még lesz folytatás. Csak azt nem tudom megérteni, miért kellett egy olyan nagyszerű titkot elárulni már az első évadzáróban, hogy ki Lady Whistledown. Miért nem lehetett csak utalni rá vagy sejtetni? Azonnal le kellett lőni a poént, pedig nagyon izgalmas titoknak bizonyult. Én is folyamatosan találgattam, ki is lehet ez a nő. Tippeltem a kotnyeles Eloisera, az édesanyjára Violetre és még Lady Danburyre is.

Persze a néző figyelmét fenn kell tartani a következő évadra is, de annyi más megoldást kitalálhattak volna, hogyan sejtessék a pletyka firkász kilétét. Most már mindenki tudja, hogy Penelope Fetherington a titokzatos írónő, – nagy örömömre, mert illik hozzá – aki szerelmes az ifjú Colin Bridgertonba. Penelope alakja azonnal a szívembe lopta magát.

Remek színésznőt választottak a szerepre és nagyon szimpatikusnak találtam a játékát is. Rögtön szurkolni kezdtem neki, hogy sikerüljön felkeltenie Colin Bridgerton figyelmét, így a Mr. Bridgerton csábítása kötetre türelmetlenül vártam. Bevallom pironkodva, Daphne története után rögtön átugrottam két könyvet és rátértem Colin és Penelope történetére. Most lebuktam, de nem bírtam várni és nem csalódtam.

A könyvben szerencsére négy köteten keresztül élvezhetjük Lady Whistledown sziporkázó megjegyzéseit és véleményét a kedves társaságról, közben azt találgatva, – mind az olvasók, már aki nem nézte meg a könyvek előtt a sorozatot, mind a szereplők – ki is az a hölgy, akinek ennyire felvágták a nyelvét. A könyvekben Penelope egy visszatérő mellékszereplő és semmi utalást nem tesz az írónő, hogy gyanúba keverje a lányt.

Természetesen a Netflix nyomozót állít e rejtély felderítésére, Eloise Bridgerton személyében, kit a királynő bíz meg, de a könyvbéli események szerint csak a negyedik kötetben kezdik el boncolgatni a témát, mikor Penelope úgy dönt, hogy többet nem ír. A királynő helyett, aki egyetlen könyvben sem szerepel, csak a sorozatot színesítette, a Julia Quinn által megálmodott London világát, Lady Danbury tűz ki úgy mond vérdíjat szegény lány fejére, mert elég unalmasnak találja a londoni szezont.

Eloise nem nyomoz az ügyben, bár kifejti a véleményét, mert ha nem tenné, nem ő lenne Eloise. Colin magában húgát gyanúsítja meg, amiről beszámol Penelopenak, akinek van elég baja. Egyrészt Colin Bridgerton visszatért a városba és még mindig reménytelenül szereti, másrészt egy olyan személy tör Lady Whistledown babérjaira, aki nem méltó rá, sőt inkább sértő a számára.

Colin élénk érdeklődést kezd mutatni iránta, ami következtében lelepleződik a kis titka, legalább is a férfi előtt, amelynek komoly következményei lesznek, melynek vége a leánykérés. Ki gondolt volna erre? Erre vártam, mióta tudomást szereztem Penelope érzéseiről. Az okos, szolid és csendes lány végül megszerzi a hercegét! Sosem értettem, hogy az ilyen típusú embereket miért nézik le mások? Csak mert félénk valaki, attól még lehet remek ember. Elég elszomorító!

Colin és Penelope nagyon édesek együtt, de a férfiak többsége nehezen viseli, ha a felesége sikeresebb. Colin is féltékeny Penelope elért sikerére, még ha nem is tudta a nevét adni írásaihoz, nagy népszerűségnek örvendett a munkája. A véleményétől függővé tette a kedves Társaságot. Lady Whistledown társasági lapja könnyen vált a nap fénypontjává vagy a lesötétebb perceivé. Sokan alig várták, hogy írjon róluk, de akadtak olyanok is, akik nem akartak szerepelni a lapban, mégis belekerültek. Mintha egy mostani pletykalapot olvasnánk, csak hitelesebb forrásokkal.

Penelope nagyon ügyesen hallgatózott évekig, mikor végül befejezte az írást a társaságnak nem akadt min rágódni, így csak az író kiléte maradt. Colin irigyelte, hogy a lánynak hivatása, életműve van. A férfi utazgatott, semmiért nem vállalt felelősséget és így céltalannak érezte az életét, de amikor feleségül veszi Penelopet a lány új lehetőséget kínál neki, ami először megrémiszti, majd sikerül felülkerekednie büszkeségén és irigységén, hogy azzá a férfivá válhasson, akit megérdemel a lány. Természetesen kiderül, hogy Penelope a lap szerkesztője és Anthony ötletének hála, elég jól fogadja a kedves társaság, ami után a pár boldogan élhet tovább.

Folytatása következik

Nagyon élveztem Colin és Penelope történetét, mivel magam is író vagyok tökéletesen átéreztem a két fiatal érzéseit, dilemmáit és vívódását. Julia Quinnek ismét sikerült megragadnia az érzelmek bonyolultságának mélyét és papírra vetnie. Kiváló olvasmány, ami egy nagy titkot rejteget magában. Miért volt Eloise keze állandóan tintás, és hová tűnt a könyv végén a lány? Talán Sir Philip választ ad! Következik az ötödik kötet, Sir Philipnek szeretettel.

Lévay Szabina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
%d bloggers like this: