Csodák és vidámság, Peter Jones mesekönyveit ajánljuk

Csodák és vidámság, Peter Jones mesekönyveit ajánljuk

Ha azt mondom Peter Jones, akkor sokaknak a motivációs előadásai ugranak be, míg mások az ingatlanbefektetései kapcsán ismerhetik a nevét. Viszont Peternek van egy másik oldala is. Művészi vénája előbb a zenei területen, majd később az írásban is megmutatkozott. Berill Shero ma egy barátja mesekönyveit ajánlja.

Peter Jones, egy sokoldalú ember

Az ausztrál-magyar üzletember Sydney-ben született, 10 éves korában költöztek Budapestre, ahol hat évig tanult, majd visszament érettségizni Brisbane-be, végül a queenslandi főiskolán szerzett diplomát. Élt két évet Japánban, ahol magyar palacsintázót üzemeltett. 2001-ben tért vissza Magyarországra, azóta is itt él. Fiának, Petikének kezdett el meséket írni, első könyvét 2018-ban írta meg.

Könyvei attól népszerűek, hogy mindig érdekes oldalról, kellő bölcsességgel közelíti meg a témákat, érzékeny és nyitott szülő, aki remekül ismeri a gyerekeket. Mesekönyvei 6-99 éveseknek szólnak és mi, felnőttek is szórakozunk olvasásuk közben. Nagyon inspiráló, a betűket épp csak ismerő kisiskolásoknak remek kiindulási alapot jelentenek ahhoz, hogy megszerettessük velük az olvasást.

A három csodamag története

Csodák és vidámság, Peter Jones mesekönyveit ajánljuk
Csodák és vidámság, Peter Jones mesekönyveit ajánljuk

Peter könyveinek világa beszippantja a kicsiket és azt vesszük észre, hogy már maguknak olvassák, nem igénylik a segítségünket.
A három csodamag története a családi örökségről szól. Egy apa mindhárom fiának más-más magot ad ajándékba. A legidősebb egy szilvamagot, a középső almamagot, a legkisebb pedig egy barackmagot kap. Az atyai jótanács minden esetben ugyanaz: Viseld gondját, beszélj hozzá mindennap, cserébe szeretetet, boldogságot és bőséget kapsz. Mindhárom fiúnak másképp alakul az élete. Hogy hogyan, az kiderül a könyvből.

A Kolduskirály és a Bölcs

Csodák és vidámság, Peter Jones mesekönyveit ajánljuk
Csodák és vidámság, Peter Jones mesekönyveit ajánljuk

A Kolduskirály és a Bölcs című mesekönyvben a Kolduskirály útra kel, hogy megkeresse a Bölcset, akitől azt szeretné megtudni, miért tőle lop egy kis mókus, amikor ő a város legszegényebb embere. A vándorlás során találkozik egy mágussal, egy koldussal és egy teknőssel. Mindannyian felajánlják segítségüket, cserébe csak annyit kérnek, hogy az ő kérdéseiket is tegye fel a király a Bölcsnek. Odaérve azzal szembesül a Kolduskirály, hogy csak három kérdése lehet. Nem árulom el, kinek a kérdését hagyta ki, fejtsétek meg magatok!

Bolondos Apu

Csodák és vidámság, Peter Jones mesekönyveit ajánljuk
Csodák és vidámság, Peter Jones mesekönyveit ajánljuk

A Bolondos Apu és a Bolondos Apu az állatkertben remek olvasási élményt nyújt. Bolondos Apu mindent fordítva csinál. Amikor a gyerekek reggel felébrednek, ő olyankor alszik, az állatkertben tett látogatás is tele van mókával. A kaland szokás szerint fordítva működik, a gyerekeknek kell Apura vigyázniuk, mert eteti az oroszlánokat, cápákkal úszik és még megannyi őrültséget csinál. A két mesekönyv attól remek, hogy a könyvek mindkét oldala angol és magyar nyelvű, könnyen olvasható és lehetőséget nyújt mindkét nyelv gyakorlására.

The wise old mouse

Az angolból haladóbb szinten lévőknek ajánlom a The wise old mouse című mesekönyvet, mert ez kizárólag angol nyelven jelent meg. A kisegeret Sir Henry Klausnak hívják és egy kúriában él. Az emberek hallgattak a szavára, ahogy a kutyák is. Hogy mi a titka, az kiderül a könyvből.

 

Berill Shero

krimi 1

https://berillshero.hu

https://berillshero.blog.hu

https://www.facebook.com/berillsheroiroi/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
%d bloggers like this: