Szerelem a kalózhajón, avagy a Hét szerzője Jennifer Blake

Szerelem a kalózhajón, avagy a Hét szerzője Jennifer Blake

Szerelem a kalózhajón, avagy a Hét szerzője: Patricia Maxwell, alias Jennifer Blake volt az első romantikus regényíró, akivel tinédzserként találkoztam. Emlékszem akkoriban a fantasy műfajában merültem el, faltam a Harry Potter könyveket és Hoffman Arany virágcserép című klasszikus művét.  Abban az időben édesanyám  egy könyvraktárban dolgozott, ahol megszámlálhatatlan mennyiségű könyvet hajítottak ki a szemétbe, mivel nem sikerült eladni, vagy mert jöttek az újak. Édesanyám imádta a könyveket és fájt neki, hogy azok a szép darabok ilyen borzalmas sorsra jutnak, ezért valahányszor csak tudta, hazahozta a megmentett köteteket. Így kerültem kapcsolatba Jennifer Blake szerzeményeivel is.

 

A romantikus műfaj úttörője

Jennifer Blake, azaz Patrícia Maxwell, a “romantikus műfaj úttörője”. Saját neve alatt is írt, de miután műfajt váltott, jobbnak látta  ha álnéven ír, hogy rajongóit ne zavarja össze. Amerikai bestseller író, aki 1977 óta a  nemzetközi sikerlistákat  vezeti. Tagja az Amerikai Romantikus Írók Szövetségének, több díjat is kapott a munkássága elismeréseként, valamint az előbbi szervezet kihelyezte az írónőt a “Hírességek Csarnoka” kitüntetett helyére, és életműdíjjal is jutalmazták. Több mint 60 könyvet írt, amelyeket 20 nyelvre fordítottak le és több mint 30 millió példányban kerültek kiadásra.

A kalóz

Szerelem a kalózhajón, avagy a Hét szerzője Jennifer Blake
Szerelem a kalózhajón, avagy a Hét szerzője Jennifer Blake

Az első könyv, amit tőle elolvastam, A kalóz című kötet volt. A főszereplő, a fiatal Caroline Pembroke nevelőnő a Delacroix családnál és mivel távoli rokon is, aki nemesi családból származik ő kapja azt a feladatott, hogy a legidősebb lányt hazakísérheti Franciaországból a louisianai Delacroix-ültetvényre. A hajót azonban zsákmányul ejti a Fekete Sas nevet viselő kalózhajó. Szerencséjükre nem egy elvetemült kapitánnyal hozza őket össze a sors, hanem a Franciaországból származó Rochefort márkival, ki a vagyonát kívánja növelni a törvényes kalózkodással, amiről a lány nem tud.

Látszat és valóság

Caroline csak egy vérszomjas kalózt lát a férfiban és ijedtében meglövi, majd miután biztonságban hazaér, hiába próbálja elfelejteni a kínos incidenst. Elterelni látszik a figyelmét az a tény, hogy új szomszédot kapnak. A szomszédos birtokra egy igazi márki költözik be, nem más mint maga Rochefort márki, aki nem fedi fel a lány előtt a kilétét, miközben gyengéd érzelmeket ébreszt Carolinban. A lány nem tud szabadulni a kalóz emlékétől és még csak nem is sejti, hogy újra és újra vele találkozik, akinek szótlan szenvedélye hihetetlenül mély érzelmeket ébreszt szerelemre szomjazó szívében. Csak jóval később jön rá, hogy már találkozott a férfival, ami igen kellemetlen helyzetet teremt.

„- Ha ellenkezik, Caroline, ha a szemembe néz, és azt mondja, valóban nem akarja, akkor szavamat adom rá, hogy oda viszem, ahová kívánja, és soha többé nem zaklatom. De most válaszoljon, mert több alkalom nem lesz! – Caroline-t megdöbbentette, mennyire sivárnak tűnik előtte a szabadságlehetősége. Tágra nyílt szemmel nézett a férfira, akinek szemében sajátérzéseinek tükrét fedezte fel. Elakadt a lélegzete.
– Mit szólna, uram, ahhoz, ha kompromisszumot kötnénk, és önkéntes leányrablásnak neveznénk a történteket?”

Karnevál

Jennifer Blake A kalóz című kötete egy visszafogottabb romantikus regény, melyhez több hasonlót is írt, de a repertoárjában az erotikus könyvek is megtalálhatóak. Ilyen a Karnevál, melyet erős váltásnak éreztem A kalóz után, de attól még nagyon tetszett.

A nagyapja hajózási vállalatánál vezérigazgatóként dolgozó Jessica Meredithnek szembe kell néznie a hajózási iparmágnás, Rafael Castelar könyörtelen üzleti ajánlatával. Találkozásuk azonban nem úgy sikerül, ahogy bármelyikük tervezte. Nem sokkal később Jessica részt vesz egy elegánsnak hitt partin a karnevál idején, ami az éj leple alatt vad orgiába torkollik. Szegény lány, hiába próbál menekülni, csapdába esik egy ismeretlen karjaiban. A támadótól szerencsére megmenti egy vonzó, álarcos idegen, aki ölelésével megnyugtatja, majd a gyönyörök felé repíti. A csábító érzékiség hálójában vergődve, valamint a családja és riválisa állandó támadásaitól tartva Jessica nem tehet egyebet, mint hogy erőt vesz magán és karmait megélesítve harcba indul, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy annak a férfinak a karjaiba kell vetnie magát, aki elszántan harcol a lány családjának birodalmáért és a nőért, aki mindezt birtokolja.

„Jessica Meredith abban a pillanatban érezte, hogy hiba volt eljönnie a partira, amikor belépett a Rio fölött emelkedő, kávéültetvényekkel övezett ultramodern épületbe.”

Ez a könyv remek nyári olvasmány, egy csöpp krimivel fűszerezve, folyamatosan bizonytalanságban tartva az olvasót.

Patrícia Maxwell történetei

Patrícia Maxwell történetei magával ragadnak, izgalmas olvasmányok, nem hiába tűntették ki az írót több díjjal is. Repertoárja széles és történetei egytől egyig  Louisiana vidékein játszódnak. Személy szerint nagyon kedvelem a munkásságát és egy-egy könyve gyakran lekerül a polcomról, hogy újra elolvassam. Szerintem ő   olyan író, akinek a műveit sosem fogom megunni.

Lévay Szabina

 

Kép forrása: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
%d bloggers like this: