Szerelem, pénz és csokoládé, egy kedves történet Menna van Praag tollából

Szerelem, pénz és csokoládé, egy kedves történet Menna van Praag tollából

Menna van Praag nevét még sosem hallottam és egyetlen könyvével sem találkoztam eddig. Természetesen ez nem meglepő, hiszen főleg a romantikus és szórakoztató irodalom műfajával foglalkozom. Viszont a cicák iránti szenvedélyem arra sarkalt, hogy megvegyem a Dalai Láma macskája sorozatot, amely kicsit a spirituális világ felé terelt. A meglepetés akkor ért, mikor a csomagomat izgatottan kibontva a három köteten kívül, még egy könyv került elő. Menna van Praag a Szerelem, pénz és csokoládé című művét tartottam a kezemben.

Hogyan jutott el hozzám Menna van Praag könyve

Szerelem, pénz és csokoládé, egy kedves történet Menna van Praag tollából
Szerelem, pénz és csokoládé, egy kedves történet Menna van Praag tollából

A Szerelem, pénz és csokoládé könyv igen impozáns külsővel ücsörgött az ölemben és azon tanakodtam, hogyan került a csomagomba. Előszőr arra gondoltam, biztos tévedés történt a rendelésemmel kapcsolatban és tévesen kaptam Menna van Praag könyvét. Természetesen a becsület úgy kívánta volna, hogy rögtön a telefonért nyúltjak és jelentsem a tévedést, aztán tárgyaljak a könyv visszajuttatásáról. De mi van, ha ajándékról van szó? Nem egyszer fordult már elő a kereskedelemben, hogy ajándékba adnak plusz terméket. Végül a kisördög győzött a vállamon, aki úgy gondolta, akárhogy is történt, ez már az enyém! Ajándék könyvnek pedig ne nézd az útvonalát!

Maya, a könyv főszereplője tökéletes életről ábrándozva éli mindennapjait, a saját korlátai, negatív gondolatai és előítéletei fogságában. Édesanyjától örökölt kávézóját üzemelteti, melyben semmi örömét sem leli, inkább teher a számára. Írói álmokat dédelget, de az önsajnálatba süppedve igazából csak vegetál. A lány teljesen beleragadt a maga által felépített börtönbe és nem látja a kiútat.

Sajnos, mindig a számára elérhetetlen férfiak iránt táplál reménytelen érzelmeket, vígaszt aztán a csokoládéfogyasztásban talál. Ennek köszönhetően a bőrében sem érzi jól magát, de képtelen tenni ellene. Aztán egy titokzatos idegennel való találkozás hatására spirituális utazásra indul, hogy megtalálja mindazt, amit mindig is keresett, hogy meglelje az útját. Több találkozást követően, végül megtanulja, hogyan szeresse önmagát, valósítsa meg az álmait és még a szerelmet is megtalálja.

Szerelem, pénz és csokoládé

A Szerelem, pénz és csokoládé egy kedves és aranyos történet a szerelemről, bátorságról és megvilágosodásról. Olvasás közben rádöbbennünk, hogy mi mindenre vagyunk képesek, ha megnyitjuk szívünket és teszünk is az álmainkért. Ez a történet az átalakulásról szól, amelyből megtudhatjuk, hogyan szeressünk anélkül, hogy elveszítenénk önmagunkat, hogyan találjunk olyan munkát, amelyben kiteljesedhetünk, és hogyan lehetünk egyszerűen csak boldogok.

Maga a könyv nagyon igényes. Gyönyörű borító, szép grafikákkal díszített lapok és igényes szerkesztéssel találkozunk benne. Kitűnő munka! Öröm kézbe venni és olvasni. Természetesen a tartalmára, a spirituális utazásra valamilyen szinten fogékonynak kell lenni, de önmagában is kedves, lélekemelő történet.

A borítón találhatunk egy rövid kis szösszenetet az íróról, melyből kiderül, hogy Menna van Praag a saját megvilágosodásából merítve írta meg ezt a történetet. Ő maga is túlsúllyal küzdött és boldogtalanul élt, míg édesanyja ösztönzésére, akit az író tanítómesterének is tekint, gyökeresen változtatott az életén. Most már boldogan férjével, aki egy vegetáriánus kávézót vezet.

Számomra egy inspiráló kötet

Számomra igen inspirálóan hatott a könyv. Soka alapigazságot fedeztem fel benne, amire lehet mások azt mondanák, hogy egyszerű klisé, de számomra valahogy a legjobbkor kerültek látótérbe. Teljesen át tudtam érezni Maya gyötrődését és útját a boldogság felé. Mintha magam is beleragadtam volna egy élethelyzetbe, melyben nem találom a kiutat és talán így is történt. Siránkozás helyett tenni kell azért, hogy tovább haladhassunk az úton és erről szól ez a könyv. A tétlenség a legrosszabb dolog!

Bár nehéz, hogy az ember mindig megőrizze az optimista világnézetét, de nem szabad az önsajnálat gödrében ücsörögni. Nyitottnak kell lenni a világra, meglátni a lehetőségeket, amit valójában észrevétlenül magunknak teremtünk és megragadni őket. Erről szól ez a könyv! Az útról, melyet bejárunk, míg megtaláljuk önmagunkat. Persze, mint minden könyvben, ebben is találtam kivetnivalót, de annyira megtetszett a történet, hogy inkább nem kötekedem. Jó ez így!

Nagyon örülök, hogy a sors elém sodorta, pontosabban a csomagomba tette ezt a gyönyörű kötetet. Érdemes volt a kisördögre hallgatnom és elolvasnom, bár megjegyzem, azóta senki sem hívott, hogy tévedés történt volna. Inspiráló és egyúttal lelkesítő élmény volt elolvasni, és a legjobb részét még nem is említettem. A könyv végén ugyanis találunk néhány igen remek receptet, amit érdemes kipróbálni. Aki egy kicsit is fogékony a spirituális történetekre és utazásokra vagy kell egy kis bíztatás az élethez, azoknak bátran ajánlom a könyvet. Érdemes elindulni az úton!

Lévay Szabina

facebook 1635064627948 6857958109263660679

Lévay Szabina írói oldal

https://szabinalevay.hu

Kép forrása: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
%d bloggers like this: