Szerelem postafordultával, avagy itt az új Rokesby kötet

Szerelem postafordultával, avagy itt azúj Rokesby kötet

Újabb Rokesby kötet, újabb Julia Quinn regény került fel a könyvespolcomra. Miután befejeztem a Bridgerton sorozatot, szinte elvonási tüneteim lettek a család hiányától. Ezért úgy döntöttem, ideje megismernem Julia Quinn világából egy másik dinasztiát, akik persze kapcsolatban álltak a Bridgertonokkal. Így láttam neki a Rokesby család kalandjainak, kezdve George Rokesby és Billie Bridgerton történetével. Most pedig elérkezett az ideje a következő kötetnek, a fiatalabb testvér, Edward Rokesby kalandjának. Következzen Julia Quinn Szerelem postafordultával című könyvének ajánlója.

A Rokesby család

Szerelem postafordultával, avagy itt az új Rokesby kötet
Szerelem postafordultával, avagy itt az új Rokesby kötet

Edward Rokesby a Rokesby család második sarja, aki katonaként szolgálja Angliát az új világban zajló háborúban a gyarmatokért is küzd. A Miss Bridgerton miatt kötetben a férfi eltűnik a csatatéren és a családja nem tud róla semmit, míg egy Cecilia Harcourt nevű hölgy levele megnyugtatja őket, hogy a férfi csak megsérült, de él. A Szerelem postafordultával története innen indul. Az első kötetben már több említést tettek a férfiról így kíváncsian vártam, mi is történhetett vele.

A történet kezdete

A könyv azzal indul, hogy Edward felébred egy korháznak átalakított templomban és ráébred, hogy nem emlékszik az elmúlt egy hónap történéseire. Legfőképpen arra nem, hogy feleségül vette Cecilia Harcourtot, a legjobb barátja, Thomas Harcourt húgát, akivel együtt harcolt a fronton. Márpedig a leány ezt állítja és nagyon odaadóan ápolja a férfit. Edward még nem találkozott a lánnyal, de nagyon jól ismeri, hiszen Cecilia nagyon szorgalmas levelezőtársa a testvérének. A férfinak imponál a nő humora és kedvessége, állandóan barátját kérdezgeti mit is írt neki éppen Cecilia, ami odáig fajul, hogy a végén már ő is üzenget a lánynak, hiszen nyíltan nem írhat neki. Félig bele is szeret legjobb barátja húgába, pedig még nem is látta sohasem, csak egy pici miniatűr festményen. Így nagy meglepetés éri, mikor felébred és a Ceciliát az ágya mellett találja.

Nagyon tetszett ez az alapötlet, szinte kíváncsivá tett. Julia Quinn remekül leírta az ifjabb Rokesby érzéseit, amikor próbálta megérteni, hogyan is kerülhetett ebbe a helyzetbe. Egyáltalán nem tudott napirendre térni a történések felett, közben pedig úriemberként próbálta óvni állítólagos feleségét.

A levelek útja

Cecilia Harcourt nagyon szereti a testvérét, Thomast. Rendszeresen ír neki levelet és a testvére lelkesen válaszol neki. A levelezéshez egy idő után csatlakozik Edward Rokesby kapitány is, aki a bátyja legjobb barátja és a szobatársa is egyben. Ceciliának nagyon tetszenek Rokesby kapitány válaszai és titkon rajongani kezd a még nem is látott férfiért. Ám a levelezés megszakad, mikor a két férfit titkos küldetésre küldik. Mivel édesapjuk a közelmúltban elhunyt, az unokatestvérük pedig házassági ajánlattal zaklatja, hogy megszerezze a birtokot, Cecilia úgy dönt bátyja után utazik az új világba és megkeresi. Megérkezése után kell szembesülnie a ténnyel, hogy a testvére eltűnt és senki sem hajlandó neki segíteni a felkutatásában.

Sorsdöntő találkozás

Véletlenül megtudja, hogy Edward sérülten fekszik a korházban, habozás nélkül segíteni akar a férfinak, de nem engedik a közelébe, amíg azt nem állítja, hogy a felesége. Így Cecilia hazudik, hogy ápolhassa Edwardot, akibe titkon szerelmes, de aggódik, mi lesz, ha az eszméletlen férfi felébred. Edward azonban semmire sem emlékszik. Cecilia benne ragad a saját hazugságában, ami a számára hasznosnak bizonyul, hiszen Mrs. Rockesbynek már mindenki nagyobb kedvel segít a testvére keresésében. Szinte sajnáltam szegény lányt. Jó lelkű teremtés, aki hazugságok hálójába keveredik, pedig csak segíteni akar.

Ezek után megindul a bonyodalmak sora. Cecilia küzd a bűntudatával, mert úgy érzi kihasználja a férfit, de szüksége van a nevére, hogy komolyan vegyék. Edward értetlenül áll a helyzet előtt, mert előtte nem gondolkodott azon, hogy megnősüljön és most mégis nős ember vagy legalább is az előtte álló lány ezt állítja. Az sem segít a helyzeten, hogy alapból rajong a lányért és gyönyörűnek találja. A bizonytalanságok ellenére teljesen beleszeret, Cecilia pedig odaadó feleségnek bizonyul és titkon élvezi a helyzetet, ahogy a férfi is.

Julia Quinn remekül mutatja be a lány bűntudatát és a férfi bizonytalanságát. Azt vettem észre, hogy bár más ösztönzi a tetteiket, igazából ugyanazokat a hibákat követik el. Viccesnek találtam ezt a felismerést és egyre jobban úgy éreztem, hogy összeillenek.

Boldog befejezés

Edward emlékezete visszatér, ennek következtében szembesülnie kell Cecilia hazugságával és Thomas halálának hírével. A férfi vívódni kezd a szerelem és a csalódás érzete között, amire a gyász is rányomja a bélyegét. Nem érti mi vitte rá a lányt, hogy félrevezesse őt, miközben teljesen odáig van érte. Nem tudta haragudjon rá vagy még jobban szeresse. Cecilia szintén vívódik, miután megtudja, hogy fivére meghalt, nem látja okát, hogy maradjon, nem tud a férfi érzelmeiről, aki arra vár, hogy színt valljon.

Izgalom és türelmetlenség keveredett bennem, mikor ezt a részt olvastam. Mind a két fél arra várt, hogy megossza a másikkal a féltve őrzött titkait, de nem sikerült hozzá bátorságot meríteniük. Én meg csak ültem és magamban morogtam, hogy „Gyerünk már! Csak bátorság!” Nem akart összejönni, de Julia Quinn soha nem hagyott még cserben. Két levélnek köszönhetően Edward nem hagyja, hogy a lány elmenjen és a két fiatal végül egymásra talál.

Szerelem postafordultával

A Szerelem postafordultával egy nagyon kellemes és szórakoztató történet. Julia Quinn remekül felépítette a karaktereket. Nagyon tetszettek az apró gesztusaik, amik annyira jellemezték, emberivé tették őket. Edward Rokesby elragadó és igaz úriember. Cecilia pedig egyszerű, szolid lány, aki tökéletesen illet hozzá. A helyszínek is hitelesen ábrázoltak. Kellemes és üdítő olvasmánynak találtam. Nagyon élveztem!

Véleményem szerint Julia Quinn ismét nagyot alkotott. Kezdem úgy érezni, hogy a Julia Quinn univerzum – ahogy magamban emlegetem mostanság az általa alkotott Angliát és a nemesi családok összességét – egyre jobban kitárul előttem és van más történet is a Bridgerton családon kívül. A Rokesby sorozat is belopta magát a szívembe. Alig várom a harmadik kötetet!

Lévay Szabina

facebook 1635064627948 6857958109263660679

Lévay Szabina írói oldal

https://szabinalevay.hu

Kép forrása: Pixabay, Líra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
%d bloggers like this: